top of page

Deelname
voorwaarden

De Local Hero wordt georganiseerd voor de recreatieve klimmer. Om iedereen een eerlijke kans te geven is deze recreatieve wedstrijd niet bedoeld voor competitieklimmers die deelnamen aan wedstrijden in het (inter)nationale circuit gedurende de voorbije twee jaar en/of een klimniveau hoger dan 8b hebben. De klimmers van Klimclub Hungaria’s competitieteam mogen als locals wel deelnemen.

Kwalificaties

De veertien kwalificatieroutes worden gradueel genummerd en variëren van 5a tot 8a.

Daarnaast is er deze editie ook een Kilterboulder met naam Local Hero 2024. 

Elke wedstrijdroute wordt voorzien van een wedstrijdkaartje aan de startgreep met daarop het routenummer. Het niveau van de routes wordt niet vermeld. Per wedstrijdroute zijn er twee zonegrepen en de top. Je mag een zone pas afvinken na het gecontroleerd vasthouden van de respectievelijke zonegreep (tikken is dus NIET voldoende!). De top bereik je na het gecontroleerd en met beide handen vasthouden van de rand bovenaan de route (eindgreep op de muur vasthouden of rand tikken is geen top).

 

Alle routes dienen in toprope geklommen te worden zonder tussendoor in het touw te hangen of andere grepen te gebruiken. Je mag zoveel pogingen doen als je wil, maar een zone of een top telt enkel als je hem behaalde vertrekkende van de grond.

 

Je hebt vier weken de tijd om je geklommen routes en zones aan te duiden op het wedstrijdkaartje. Vul ook in hoeveel pogingen je nodig had om een zone of top te halen. Dit wordt niet meegenomen om een ranking op te stellen, echter geeft het aantal pogingen de routebouwers een duidelijk beeld om de finale routes te bouwen.

 

Om kans te maken op een plekje in de finale moet je het ingevulde wedstrijdkaartje ten laatste op 17/02/2024 in de zwarte brievenbus op het krijtbord in de gang van de Stordeur droppen. Wedstrijdkaartjes die na 17/02/2024 in de brievenbus worden gedropt, kunnen helaas NIET weerhouden worden voor een plaats in de Local Hero finale! Noteer je naam, contactgegevens én volgnummer DUIDELIJK op het kaartje.

Klassement voor deelname aan finale

Op basis van jullie ingevulde wedstrijdkaartjes wordt er een totaal klassement gemaakt via het 1000-puntensysteem. Iedere route is 1000 punten waard, dit wordt gedeeld door het aantal personen dat de route topt.

 

Als een route maar door één persoon wordt geklommen, dan zal deze persoon 1000 punten krijgen. Wordt deze door 2 mensen volledig geklommen, krijgt ieder 500 punten en zo voort. Deze 1000 punten per route worden verdeeld over de top en de zones.

 

Bij zone 1 en 2 zullen telkens maximaal 333 punten te verdienen zijn; bij de top de overige 334 (ook hier wordt er gedeeld door het aantal klimmers dat de zone haalt). Het aantal punten dat verdiend werd per route wordt opgeteld om zo een finaal aantal punten te krijgen. Hoe meer punten hoe beter, uiteraard. Kort samengevat: behaal zoveel mogelijk tops/ zones.

 

Voorbeeld: Persoon A haalt de top (klom dus ook voorbij beide zones) en persoon B haalt enkel zone 1. De 333 punten die verdiend kunnen worden met zone 1 worden gelijk verdeeld over personen A en B, de 333 en 334 punten die verdiend kunnen worden met respectievelijk zone 2 en de top gaan volledig naar persoon A.

Finale

De finale vindt plaats op 24 februari 2024 en start officieel om 18u00. Deelnemers kunnen zich registreren vanaf 16u00 en de boulderzaal reeds betreden om op te warmen. Tijdens de finale worden er binnen elke categorie twee routes geklommen, beide routes worden getimed.

 

Er is een maximumtijd van 6 minuten om elke route te klimmen, de tijd start als beide voeten van de grond zijn geweest. De startvolgorde wordt door de organisatie bepaald en wordt ten laatste 30 minuten voor aanvang van de finale opgehangen in de boulderzaal (opwarmruimte).

 

Elke finale route zal op voorhand gedemonstreerd worden door middel van een videodemonstratie die zal afgespeeld worden op een scherm in de opwarmruimte. Op basis van de prestatie in de twee routes samen zal het podium worden bepaald. Bij een ex aequo zal de tijd die nodig was, om tot aan de laatste greep te geraken, bepalend zijn. Er zal dus nooit een superfinale plaatsvinden.

Er zijn in totaal vier podia met prijzen:

  • Categorie 3 (gemengd)

  • Categorie 2 (gemengd)

  • Categorie 1F (vrouwen)

  • Categorie 1M (mannen)

bottom of page